« Takaisin

Uraopas

Ritva Kattelus & Tom Jokinen

Uraopas

2017

Kustantaja: Gaudeamus

Laajuus 250 sivua, pehmeäkantinen.

ISBN:978-952-495-421-1

Uraopas on tarkoitettu kaikille omasta urastaan kiinnostuneille. Kirja sopii erityisen hyvin korkeasti koulutetuille nuorille, jotka ovat vasta etsimässä töitä tai työuransa alkuvaiheessa. 

Työnhaku on monitasoista ja monikanavaista. Urat ovat nykyään mutkittelevia labyrinttejä, eivät selkeitä polkuja eteenpäin ja ylöspäin.

Kirjan ensimmäisessä osassa käsitellään aluksi yleistä toimintaympäristöä sekä naisia ja miehiä työmarkkinoilla. Lopuksi esitellään palkkausta, perinteisiä työmarkkinoita sektoreittain ja uusia ansaintamahdollisuuksia.

Toisessa osassa keskitytään työnhakijaan ja hänen työmarkkina-arvoonsa. Tässä osassa neuvotaan, miten oman osaamisen voi tuotteistaa, kerrotaan omasta laatukäsikirjasta ja kehittämisportfoliosta sekä annetaan vinkkejä työpaikkahaastatteluihin ja testeihin. Tässä osassa esitellään myös erilaisia ansioluetteloita sekä kerrotaan, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa.

Kolmannessa osassa neuvotaan, miten kehittää omaa viestintäänsä, miten tuoda esille omaa osaamistaan ja miten brändätä itsensä.

Työnhaku ei ole rakettitiedettä. Työ löytyy toisinaan tuurilla, toisinaan taas hyvällä pohjatyöllä. Työnhakija voi tehdä paljon työllistymisensä eteen. Tehokkain keino on olla aktiivinen ja altistaa itsensä erilaisille asioille ja mahdollisuuksille.

Hinta 24,90 €

Kirjatoimitus postitse.Hinta sisältää kirjan hinnan 20 € ja postituskulut 4,90 €. 

Hinta:24.90 €