Osta myös aina ajankohtainen uraopaskirja

12.01.2019

Ritva Kattelus & Tom Jokinen
URAOPAS - TYÖELÄMÄN LYHYT OPPIMÄÄRÄ                                                       
  
Työelämän lyhyt oppimäärä

Uraopas on tarkoitettu kaikille omasta urastaan kiinnostuneille. Kirja sopii erityisen hyvin korkeasti koulutetuille nuorille, jotka ovat vasta etsimässä töitä tai työuransa alkuvaiheessa.
Työnhaku on monitasoista ja monikanavaista. Urat ovat nykyään mutkittelevia labyrinttejä, eivät selkeitä polkuja eteenpäin ja ylöspäin.

Kirjan ensimmäisessä osassa käsitellään aluksi yleistä toimintaympäristöä sekä naisia ja miehiä työmarkkinoilla. Lopuksi esitellään palkkausta sekä perinteisiä työmarkkinoita sektoreittain ja uusia ansaintamahdollisuuksia.

Toisessa osassa keskitytään työnhakijaan ja hänen työmarkkina-arvoonsa. Tässä osassa neuvotaan, miten oman osaamisen voi tuotteistaa, kerrotaan omasta laatukäsikirjasta ja kehittämisportfoliosta sekä annetaan vinkkejä työpaikkahaastatteluihin ja testeihin. Tässä osassa esitellään myös erilaisia ansioluetteloita sekä kerrotaan, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää työnhaussa.

Kolmannessa osassa neuvotaan, miten kehittää omaa viestintäänsä, miten tuoda esille omaa osaamistaan ja miten brändätä itsensä.

Työnhaku ei ole rakettitiedettä. Työ löytyy toisinaan tuurilla, toisinaan taas hyvällä pohjatyöllä. Työnhakija voi tehdä paljon työllistymisensä eteen. Tehokkain keino on olla aktiivinen ja altistaa itsensä erilaisille asioille ja mahdollisuuksille.

Kustantaja: Gaudeamus

Vuosi: 2017

Laajuus 250 sivua, pehmeäkantinen.

ISBN:978-952-495-421-1

                 
Uraopas_pienennetty.jpg
                                                                                                    
26.02.2020Tumpelokin pärjää kesämökin kanssa.
06.02.2020Sirpa Pääkkönen teki tärkeän kirjan Pätkiä & potkuja.
05.02.2020Uutuuskirja näyttää suuntaa ikäsyrjinnän poistamiseksi
05.01.2020Pätkiä & potkuja - Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä
30.09.2019Työtä & timantteja
13.01.2019Eläkettä & eliksiiriä myynnissä verkkokaupassamme
12.01.2019Osta myös aina ajankohtainen uraopaskirja