Pätkiä & potkuja - Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä

05.01.2020

Avisadon seuraava kirja - Sirpa Pääkkösen Pätkiä & potkuja. Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä - ilmestyy helmikuun alussa. Kirjan voi tilata jo Avisadon verkkokaupan kautta hintaan 25 € + toimituskulut 3 €.

Suomessa on kymmeniätuhansia naisia, joita syrjitään työelämässä ikänsä vuoksi. Nuoret naiset kokevat raskaussyrjintää, kun työnantaja ei palkkaa heitä "raskausriskin" vuoksi. Yli 50-vuotiaita naisia irtisanotaan yt-neuvotteluissa. Sen jälkeen heidän on vaikea työllistyä.

Pätkiä & potkuja on ajankohtainen puheenvuoro. Se esittelee uusinta ikäsyrjintää koskevaa tutkimusta ja keinoja, miten ikäsyrjintää voidaan torjua. Useat naiset kertovat kirjassa omakohtaisia kokemuksiaan ikäsyrjinnästä. Miltä tuntuu, kun työnantaja katsoo 60-stä naista silmiin ja sanoo, että meillä on ongelma: liikaa ikäisiäsi työntekijöita, ymmärräthän?

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tietoa ikäsyrjinnästä. Uusimmat tutkimustiedot eivät tue työnantajien näkemyksiä siitä, että ikääntyvät oppivat huonosti uusia asioita tai että heidän kuntonsa on heikentynyt. Työnantajien on jo aika päivittää asenteitaan. 

Kirja antaa myös vinkkejä, mitä voi tehdä, jos joutuu itse syrjityksi.

Suomi tarvitsee kipeästi asennemuutosta ja poliittisia päätöksiä, joilla estetään nykyinen lainvastainen syrjintä työelämässä. Ikäsyrjinnän torjuminen on koko yhteiskunnan etu. Luettuasi tämän kirjan ymmärrät, että syrjinnästä on päästävä eroon - heti. 

05.01.2020Pätkiä & potkuja - Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä
30.09.2019Työtä & timantteja
13.01.2019Eläkettä & eliksiiriä myynnissä verkkokaupassamme
12.01.2019Osta myös aina ajankohtainen uraopaskirja